Αποκουλτουροποίηση

Από την στιγμή που γεννιέσαι σε ένα κομμάτι της γης που καλύπτεται από την δυτική κουλτούρα η ζωή έχει λίγο πολύ καθορισμένη πορεία .

Θα τρέχεις συνεχώς να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου , το παρελθόν θα σε κυνηγάει και το μέλλον θα σε προβληματίζει ασφυκτικά . Ασταμάτητα θα ψάχνεις κάτι να σε γεμίζει είτε σε άτομα είτε σε απολαύσεις κι όταν το βρίσκεις ανακουφισμένος πια θα χαίρεσαι ώσπου αυτό να ξεθωριάσει .

Θα βγαίνεις για διασκέδαση , θα σκορπίζεσαι εδώ και εκεί αναζητώντας την έγκριση της κοινής γνώμης η οποία είναι κάτι σαν την νέα θεότητα στο όνομα αυτής θα πράττεις και ας την απαρνιέσαι κάθε τόσο .

Όλα σου τα προβλήματα θα έχουν να κάνουν με την προσκόλληση στην ταυτότητα που σου έχει δοθεί από την κουλτούρα σου , το όνομα σου σέρνει πίσω του είδη πολλά από αυτά. Με βάση αυτήν την ταυτότητα , (η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την ταμπέλα που σου βάζει η κοινωνία για να προσδιορίσει την χρησιμότητα σου και να σε κάνει εύκολα προσαρμόσιμο σε επαγγελματικές σχέσεις ), κάνεις οποιαδήποτε σκέψη και χωρίς να το καταλαβαίνεις θα περιορίζεις κατά πολύ την ικανότητα σου να σκέφτεσαι ενώ πολύ πιθανόν να καταλήξεις ένας παθητικός καταναλωτής που η ζωή του χαρακτηρίζεται από μερικές στιγμές διαύγειας και 100 χρόνια μιζέριας . Ικανός μόνο να παίρνεις για να ικανοποιήσεις την απληστία σου , ανίκανος να προσφέρεις και να βοηθάς εάν αυτό δεν σου αποφέρει κάποιο κέρδος , κάτι το οποίο η εγωιστική δυτική σου ύπαρξη το θεωρεί χαζό και ανώφελο ενώ το ‘έξυπνο’ και συνεπώς αποδεκτό είναι να πιάνεις κορόιδο τον άλλον και να εξασφαλίζεις περισσότερα για τον εαυτούλη σου .

Θα αδυνατείς να κατανοήσεις ότι κάνοντας μια καλή πράξη δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση από αυτές με αποτέλεσμα όταν το παιδί σου έρθει σε αυτόν τον κόσμο να βρίσκεται σε ένα μέρος πρόσφορο για την ανάπτυξη του και όχι σε μια ζούγκλα γεμάτη από μαλάκες. Αυτό που ονομάζει ο Βούδας κάρμα ,το οποίο θα κοροϊδεύεις με το δυτικό χιουμοράκι, (μια τεχνική που θα χρησιμοποιείς πάντα για να αποφεύγεις την ουσία των πραγμάτων ) δεν έχει καμία υπερφυσική υπόσταση είναι απλή λογική .

Να σημειώσω πως ότι ζούμε σε μια ζούγκλα και ότι θα επιβιώσει ο πιο δυνατός είναι μια αντίληψη που υιοθετείς κάθε φορά για να μην χρειάζεται να δικαιολογείς τον εαυτό σου κάθε φορά που φέρεσαι σαν αρχίδι .

<<τι λες ρε δηλαδή προτιμάς άλλες κουλτούρες του στύλ Αφρική που θεωρούν πλούτο τρύπες με μεγάλα πήλινα πιάτα στα χείλη τους , ή Ινδία που είναι πνευματικοί μα πεθαίνουν από τη  βρώμα και την πείνα >>

Με συγχωρείς ξέχασα να αναφέρω ακόμα μια τεχνική που χρησιμοποιείς για να αποφύγεις να σκεφτείς ουσιαστικά και να μένεις στο να γρατζουνάς μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων . Το πας συνέχεια στα άκρα , παίρνεις την πληροφορία και την απογειώνεις έτσι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μένει στο σκοτάδι κοιτάς μόνο την αρχή και το τέλος αγνοώντας ένα σωρό παράγοντες που διαμορφώνουν την πορεία και κατά συνέπεια το αποτέλεσμα . Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις να οραματιστείς και να προσπαθήσεις για έναν καλύτερο κόσμο για σένα και τα παιδιά σου .

Ξέρω πως βαθιά μέσα σου ή ακόμα και όχι τόσο βαθιά θεωρείς μάταιο να αλλάξεις , μάταια όλα αυτά που σου λέω μα και αυτό φυσικά είναι κομμάτι της κουλτούρας σου , η ματαιότητα και η αισιοδοξία αντίστοιχα το ένα υπάρχει μόνο και μόνο επειδή υπάρχει και το άλλο και όλα αυτά μόνο στα πλαίσια της κουλτούρας σου .

Έτσι λοιπόν ο μόνος λόγος που στα λέω αυτά είναι επειδή πιστεύω πως υπάρχει αρκετό σκοτάδι στο σύμπαν για να έρχεται να μας προσθέτει κι άλλο η κουλτούρα μας και μάλιστα σκοτάδι εικονικό , πλασματικό που απλά δημιουργεί βαβούρα στο μυαλό .

Για αυτό αν θες την γνώμη μου (ξέρω η γνώμη των ανθρώπων είναι  σαν τις κωλοτρυπίδες ) αλλά και πάλι αν την θες ( καλά και να μην την θες θα στην δώσω τι σκατά το γράφω αυτό τόση ώρα άσε με να καταλήξω) πάρε αυτό που είσαι η μάλλον το πέπλο της κουλτούρας που σε καλύπτει , ναι ωραίος πάρτο όλο αυτό και πέτα το στα σκουπίδια ρίξε λάδι πέτα ένα σπίρτο και σαν σταρ του hollywood απομακρύνσου από την σκηνή .

<<κάτσε ρε φίλε γιατί να το κάνω αυτό σε τι θα με βοηθήσει ? και εσύ που τα λες αυτά γιατί να σε ακούσω έχεις πτυχία ? έχεις πολλά λάικς ? έχεις κανα τούμπανο για γκόμενα ? >>

– Ρε άντε γαμήσου .

(Visited 238 times, 1 visits today)

2 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.