Εκατό όνειρα

Ο Πάολο ήταν πάντα κομψός τύπος, είχε μια έκφραση τόσο ισχυρή, αμετάβλητη σχεδόν, σαν να κρύβει από πίσω χρόνια εμπειρίας. Μεγάλος καριερίστας μάρκετινγκ, σπουδές στο εξωτερικό και δεν συμμαζεύεται, συνέχεια σκεφτόταν τρόπους για να εξοικονομεί  το οτιδήποτε. Έψαχνε πάντα τις πιο συμφέρουσες και έξυπνες λύσεις και όταν κάτι στην δουλεία πήγαινε στραβά η έκφραση του προσώπου του παρέμενε αμετάβλητη απλώς κοκκίνιζε σαν παντζάρι από τα νεύρα, όπως εκείνη την φορά που είχε συναντήσει έναν πιτσιρικά για να τον χώσει σε ένα project όπως το αποκαλούσε. Τα είχε σκεφτεί όλα, θα τον έκανε να εντυπωσιαστεί, εύκολα θα του φούσκωνε τα μυαλά και στο τέλος θα κατέληγε το τσιράκι του. Αφού λοιπόν τον κάλεσε σε ένα κυριλέ ξενοδοχείο όπου δίναν ομιλίες, περί αγοραπωλησίας προϊόντων τύπου ξυραφάκια και μπάρες δημητριακών, κάτι τύποι με κοστούμια και το ίδιο επιβλητική έκφραση με τον ίδιο, άφησε τον πιτσιρικά να ακούσει περιμένοντας η φιλοδοξία του να χτυπήσει κόκκινο και να υποδουλωθεί στην ιδέα του πρότζεκτ. Αφού τελείωσαν οι ομιλίες με μια εξαιρετικά επιτυχημένη γυναίκα όπου πρωτοστατεί στο πρότζεκτ και τρανταχτά χειροκροτήματα από όλη την αίθουσα, ο Πάολο κοίταξε τον πιτσιρικά βαθιά μέσα στα μάτια και του είπε.
” Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις  τον εαυτό σου και τους γύρω σου βγάζοντας χρήματα αλλά βοηθώντας και άλλους να κάνουν το ίδιο?΄”
Ο πιτσιρικάς έμενε σιωπηλός, ο Πάολο συνέχισε
” Μάλλον θα σου το κάνω πιο εύκολο το ερώτημα ” είπε και έβγαλε ένα ερωτηματολόγιο με 100 αριθμημένες σειρές στη μια σελίδα.
” Πες μου 100 όνειρα σου ”
Ο πιτσιρικάς φαινόταν σκεπτικός, πέρασαν από το μυαλό του διάφορες φράσεις που είχε ακούσει από μεγαλύτερους όπως ” άντε να μεγαλώσεις και να μπεις και εσύ στο λούκι ” ή ” κοίτα την φάτσα σου στον καθρέφτη και αναλογίσου σε τι χρησιμεύεις ” και άλλα τέτοια. Πήρε μια βαθιά ανάσα και είπε.
” Ονειρεύομαι ομορφιά θέλω ζωντάνια και αντιεπαγγελματική επικοινωνία θέλω ελευθερία στον χαρακτήρα όχι στάνταρ πρότυπα συμπεριφοράς, ονειρεύομαι ένα μέρος για όλους μας ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να βρει τον εαυτό του απαλλαγμένο από προβλήματα, ονειρεύομαι αναμνήσεις ανθρώπινες ανεξαρτήτως πεποιθήσεων χρημάτων η κοινωνικού στάτους “
Ο Πάολο άκουγε ασάλευτος ήταν η στιγμή που άρχισε να γίνεται κόκκινος και αμέσως σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τον πιτσιρικά σαν δίαυλο επικοινωνίας μήπως τσιμπήσει κάνα άλλο άτομο αφού ο πιτσιρικάς αποδείχθηκε χίπις.
” Πες μου το κινητό της μαμάς σου ” είπε δείχνοντας πως έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του.
” Γιατί? ” ρώτησε με μάτια που μαρτυρούσαν απορία.
” Θέλω να της μιλήσω για το πρότζεκτ ”
” Τι σχέση έχει η μαμά μου?? ”
” Καλά ξέχνα το ” είπε ο Πάολο έτοιμος να εκραγεί και για μια στιγμή ίσως κλονίστηκε η έκφραση του σαν να ράγισε λίγο η μάσκα σαν να ήταν μάταιη όλη αυτή η αυτοπεποίθηση.
Βγήκαν από την αίθουσα και προχώρησαν χωρίς να μιλούν, μόλις φτάσανε έξω δώσανε τα χέρια και είπαν και οι δύο πως χάρηκαν ενώ στην πραγματικότητα δεν χάρηκε κανείς.
(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.