Ελλάδα 2014

Καλώς ήρθες στη χώρα των κοιμισμένων ψυχών, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και καθημερινά υπονομεύεται ολοένα και περισσότερο, στη χώρα όπου οι πελατειακές σχέσεις είναι θεσμός.
Εδώ, οι άνθρωποι τελειώνουν το σχολείο και δεν έχουν παιδεία. Εδώ, οι άνθρωποι κοιτάζουν να χαρακτηρίζονται επιτυχείς όχι γι’ αυτούς αλλά για τα μάτια του κόσμου. Εδώ, οι άνθρωποι είναι άβουλοι. Εδώ, οι άνθρωποι δεν μιλάνε γι’ αυτά που τους ανήκουν. Αποφάσισα να τους λέω ρομπότ τελικά!
Τα ρομπότ αυτά δεν αγαπάνε την Δευτέρα γιατί θα πάνε στη μίζερη δουλειά τους, ή και όχι. Δεν θα κάνουν κάτι για να είναι ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν. Θα κοιτάξουν να περάσει η μέρα τους όπως όπως και θα περιμένουν το Σάββατο για να βγουν, να καυλαντίσουν, να δείξουν στους άλλους ότι πέρασαν καλά. Μετά θα γυρίσουν σπίτι τους και θα κοιμηθούν άδειοι από κάθε άποψη και θα λυπούνται που πλησιάζει η βδομάδα. Τα ρομποτάκια αυτά επιβιώνουν, δεν ζουν! Όσο νωρίτερα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο. Όταν το καταλάβεις λοιπόν, βγες έξω, φύγε από τη δουλεία του μπαμπά, ψάξε να κάνεις αυτό που σε καυλώνει ακόμα και αν αποτύχεις. Ρίσκαρε να χάσεις και να πληγωθείς. Φώναξε γι’ αυτά που σου στερούν, άνοιξε τα μάτια των γύρω σου με ε-πι-χει-ρή-μα-τα. Βάλε και καμιά φωτιά δεν πειράζει, κάποιος θα σε δει και θα κάνει το ίδιο.Ξύπνα άνθρωπε

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.