Η παράσταση των άστρων

Ξύπνησα μέσα σε ένα όνειρο την στιγμή που έσπαγα τις αλυσίδες μουγκρίζοντας. Μπροστά μου βρισκόταν μια μπάλα φωτός, πέταξε τις ακτίνες της για να με πιάσει. Άρχισε να με τραβάει προς το μέρος της, κρατήθηκα από τις ακτίνες καθώς πλησίαζα την σφαίρα χωρίς φόβο, ήταν σαν μια συνάντηση που ήξερα πως θα γίνει λες και την περίμενα καιρό.

Μόλις έφτασα κοντά στην σφαίρα όλα άσπρισαν, εμφανίστηκα στον νυχτερινό ουρανό μιας μικρής παραλίας. Ένα μισοφέγγαρο με ένα μαυροκόκκινο μάτι και χέρια στις κορυφές του με κρατούσε από τα άκρα. Έβλεπα τον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο στο έλεος του φεγγαριού. Με τέντωνε και με έστριβε ενώ κάθε κόμπος στο σώμα και τις αρθρώσεις εξαφανιζόταν ώσπου ένιωθα πιο ίσιος από ποτέ. Ύστερα από το μάτι βγήκε ένας θερμός ατμός, ίδρωσα ακαριαία, μετά ένας κρύος ατμός με επανέφερε στην τέλεια θερμοκρασία απαλλαγμένο πια από κάθε σωματικό και ψυχικό πόνο.

Το μισοφέγγαρο με έντυσε με έναν απαλό μανδύα και με άφησε σιγά σιγά στην επιφάνεια της θάλασσας. Περπάτησα ως την ακτή, όπου μια φωτιά με προσκαλούσε να κάτσω σιμά της. Πίσω από την παραλία υπήρχε ένα δάσος απ’όπου κατέφθαναν ζώα για να κάτσουν μαζί μου στην φωτιά.

Πρώτα ήρθαν οι λύκοι και κάτσανε δίπλα μου, ύστερα τα σκιουράκια, μερικά σπουργίτια και σιγά σιγά η παραλία είχε γεμίσει με όλων των ειδών τα ζώα. Η φωτιά αν και μικρή μας ζέσταινε όλους. Μέσα στην μαγική θέρμη και σιωπή σηκώσαμε το κεφάλι και κοιτάξαμε τον γεμάτο αστέρια ουρανό. Τα άστρα είχαν φυλάξει μια παράσταση μόνο για εμάς.

Λεπτές γραμμές σχημάτιζαν γεωμετρικά σχήματα μεταξύ των αστεριών, φράκταλς που το ένα ξεπηδούσε μέσα απ’ το άλλο σε ακαθόριστο βάθος με συνεχόμενες εναλλαγές. Τετράγωνα που στο κέντρο και τις άκρες τους είχαν άλλα τετράγωνα, σπείρες και ρόμβοι ξεπηδούσαν και σχημάτιζαν φιγούρες και παραστάσεις. Αυτή η γεωμετρία είχε αρχίσει να καταλαμβάνει όλες τις διαστάσεις, μέχρι που ένιωσα πως σε ένα επίπεδο από αυτές ήμουν κι εγώ μέρος της παράστασης, σχήματα με διαπερνούσαν και ξεχύνονταν στον ουρανό και το show συνεχιζόταν.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.