Ξέρεις…. αλλά ίσως μάθεις.

Ήταν μια ωραία μέρα στην κοιλάδα όλοι στην φυλή με κάτι είχαν καταπιαστεί και το κόκκινο φτερό έπαιζε με μια χειροποίητη μπάλα μπροστά από την σκηνή του αρχηγού από όπου προερχόταν καπνός συνοδευόμενος από μια ευχάριστη μυρωδιά . Το κόκκινο φτερό άκουσε βήματα μέσα από την σκηνή πήρε το βλέμμα από την μπάλα και κοίταξε προς τα εκεί , αντίκρισε το λευκό γεράκι, τον αρχηγό να ξεπροβάλει επιβλητικός και σοφός όπως πάντα . Άρεσαν πολύ στο κόκκινο φτερό οι ιστορίες που του έλεγε καμιά φορά ο αρχηγός ,όποτε είχε χρόνο , έτσι τον πλησίασε μήπως και του έκλεβε καμιά ιστορία αυτή τη φορά .

– Λευκό γεράκι το κόκκινο φτερό θέλει να του πεις μια ιστορία .
– Πάλι το κόκκινο φτερό αναζητάει κάτι να μάθει ? είπε ο αρχηγός με βαθιά φωνή .
– Ναι το κόκκινο φτερό θέλει να μάθει όλα όσα ξέρει το λευκό γεράκι γιατί μια μέρα το κόκκινο φτερό θα γίνει αρχηγός . είπε ενθουσιασμένο το κόκκινο φτερό
– Και πως το κόκκινο φτερό μπορεί να λέει με τόση σιγουριά ότι θα γίνει αρχηγός ?
– Το κόκκινο φτερό είναι σίγουρο .
– Άκου μια ιστορία λοιπόν . Είπε το λευκό γεράκι και ξεκίνησε να αφηγείται .

Καθώς γεννιέσαι γνωρίζεις ακριβώς το πως θες να μεταμορφωθείς ,έχεις καταλάβει ακριβώς πόσο χρόνο έχεις και ποία ένστικτα θα εκφράσεις , ενώ μεγαλώνεις διαμορφώνεις τον τρόπο με τον οποίο τα εξωτερικεύεις ή εσωτερικεύεις μέχρι να καταλήξεις στον ιδανικό και να ολοκληρώσεις τον κύκλο της ζωής και την επιδίωξη του νεογέννητου εαυτού σου .

Κάπως έτσι αφήνεις το σώμα σου για να αποκτήσεις άλλου είδους γνώση να βιώσεις άλλες διαστάσεις και διαφορετικά επίπεδα ίσως επιλέξεις να γνωρίσεις το πεπρομένο κάποιου οργανισμού από το δικό μας οικοσύστημα .

Ίσως μάθεις πως είναι να σε συνθλίβει μια τεράστια παλάμη εκεί που ψάχνεις φως και αίμα .
Ίσως μάθεις πως είναι να μένεις αιώνια ακίνητος ακόμα και αν ο πυρήνας σου είναι έτοιμος να εκραγεί .
Ίσως μάθεις πως είναι να σε κόβει ένα τσεκούρι στα 394 σου χρόνια ενώ στέκεσαι ψηλός και υπερήφανος.
Ίσως μάθεις πως είναι να σου τρυπάει το μυαλό ένα σιδερένιο βλήμα ενώ έχεις ανοίξει τα φτερά σου μια ηλιόλουστη μέρα χωρίς σύννεφα.

Ακόμα ίσως μάθεις πως είναι να είσαι παντού ταυτόχρονα  και να σε χρειάζονται όλοι , να μην μπορούν να ζήσουν χωρίς εσένα . Να μιλάς με τις ψυχές όλων αυτών που έχουν πεθάνει και να σου λένε τον στόχο που είχαν από μωρά και αν τον πέτυχαν .

Το λευκό γεράκι τελείωσε την ιστορία και κοίταξε το κόκκινο φτερό που έμοιαζε να ήταν έτοιμος να τον πάρει ο ύπνος.Το κόκκινο φτερό έμεινε άφωνο μετά την ιστορία του αρχηγού, είχε μπερδευτεί και δεν είχε καταλάβει και πολλά

-Κάποια μέρα θα γίνω εγώ ο αρχηγός !!! ξεφώνισε χαρούμενα και άρχισε πάλι να κλοτσάει την μπάλα .

Το λευκό γεράκι τον κοίταξε χαμογέλασε και συνέχισε την βόλτα του . 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.