Παραμύθια για μεγάλους. ‘

Στον ουρανό μου τα αστέρια φωτίζουν όλη μέρα και εγώ πιστός στο ραντεβού μου ανοίγω τα δύο μου χέρια, σας καλωσορίζω λοιπόν στο βασίλειο των σκιών έναν κόσμο λαμπρό με δέος προς το έργο των μανιταριών και των ξωτικών. Δημιουργώ μορφές ζωής και τους δίνω μια ανθρώπινη ζεστασιά, στα πόδια ολάκερης της γης φύτρωσε μια κερασιά. Στον λόφο κάποιας κορυφής ένας φάρος ρίχνει φως και ο ταξιδιώτης θάλασσας και γης βρήκε τον δρόμο του ευτυχώς, ένα σαλόνι τον περιμένει και μια οικεία ζεστασιά από ένα τζάκι μια φωτιά που έμεινε αναμμένη παρ’ όλη την κακοκαιριά. Σύμμαχοί μου τα βουνά οι πεδιάδες τα ζώα και τα φυτά, τα χωράω στις αράδες μου κι ας βρίσκονται μακριά, σε τόπους ξένους σε ταξίδια πορφυρά σαν διαμάντια κάποιου κτήνους που κατάπιε ενός μετεωρίτη τα παιδιά.

Ο Κρόνος αφήνει τα τέκνα του να ζήσουν δεν φοβάται άλλο πια και ο Δίας παντρεμένος σταμάτησε να ξενοπηδά. Ο Διόνυσος σε κέντρο αποτοξίνωσης την κατάθλιψη παλεύει και ο ζορμπάς σταμάτησε επιτέλους να χορεύει.

 Στα σοκάκια δεν κατούρησε κανένας το βράδυ εκείνο και ο καπιταλισμός δεν νίκησε ποτέ του στο Κρεμλίνο, είναι δυσνόητο είναι πειθήνιο είναι όνειρο θερινής νυκτός μα κάποια μέρα και οι Ρωμαίοι είπαν πως υπάρχει θεός. Οι κατσαρίδες βγάλανε την σκληρή τους πανοπλία και οι αράχνες κέντησαν το άλογο στην Τροία, ο Πάρης απάτησε την ωραία Ελένη κι αυτή ζευγάρι έγινε με την ωραία κοιμωμένη.

 Ο Ξέρξης τον Λεωνίδα ερωτεύτηκε και άφησε την Σπάρτη μόνο κάθε χρόνο έστελνε λουλούδια φιλιά κι αγάπη. Ο Ηρακλής δεν σκότωσε ποτέ την λερναία Ύδρα στο σπίτι του την έβαλε και την τάιζε ποντίκια, η Δήμητρα δεν φύτεψε ποτέ ξανά ντομάτες και τα χωράφια της κατάσχεσαν κάτι παλιοχωριάτες κάπου στην Λάρισα ή στην Τρίπολη ή πάνω Κομοτηνή κι Πηνελόπη δεν χρειάστηκε ποτέ της ψέματα να πει, αφού οι μνηστήρες ήταν φίλοι όμοιων και μεταξύ τους έμειναν να κάνουν το εγκώμιο-ν.

Ακατάσχετη ροή με έχει πιάσει και θα έλεγε κανείς πως ήμουνα πιο πλούσιος και από τον Ωνάση, σε κάποια άλλη πτυχή, αυτού που τόσο αλόγιστα ονομάζουμε ζωή, και δεν μπορούμε να δούμε πως είναι απλά ένα όνειρο μες σε όνειρο όπως έλεγε και ο Πόε και βουλιάζουμε όπως στο τέλος βούλιαξε κι η κιβωτός του Νόε.

Ο παράδεισος έκλεισε δεν άντεξε τους φόρους και η κόλαση παρέμεινε σε μια off shore υπό όρους. Τα κόκαλα των άγιων τα έφαγε η μαρμάγκα και στο άγιο όρος άνοιξαν μπουρδέλα με σουβλάκια, οι παπάδες έσκισαν τα μαύρα τους τα ράσα και ο Βούδας πνίγηκε από μια βαθιά ανάσα. Ο χριστός έγινε μπίζνεσμαν και άνοιξε εταιρία πούλησε το πνεύμα του και πήρε και βραβεία, ο Ιούδας αγόρασε έναν γάιδαρο με 30 αργύρια και τον προσέλαβε ο Ιησούς να διοργανώνει πανηγύρια, ο Κάφκα παραιτήθηκε απ’ τη συμβατική δουλεία του και ο Δονάλδος Τραμπ έχασε τα μαλλιά του. Ο Μωυσής τις πλάκες έσπασε είπε πως δεν τον νοιάζει έτσι κι αλλιώς αγράμματος δεν ήξερε να διαβάζει. Ο Φαραώ ελευθέρωσε όλους του τους σκλάβους κι πυραμίδες έπεσαν στο έλεος του εδάφους.

Έτσι που λες συνέβη σε όλα τα παραμύθια κι εσύ μπορείς να δυσπιστείς να λες δεν είναι αλήθεια. Μα πίστεψε ολιγόπιστε θα ‘ρθει εκείνη η ώρα που τα λόγια μου θα αντηχούν σ’ ολάκερη την χώρα, κι οι υπήκοοι χαζοί όπως είναι, βασιλιά θα θέλουν να με κάνουν να τους λέω ιστορίες και ότι τους συμφέρει να το χάφτουν.

Ένα παραμύθι είναι η ζωή μια ιστορία μέσα σε ιστορίες κι αν κάτι δεν είναι αληθοφανή φταίνε κι οι συγκυρίες, εγώ το χρέος μου κάνω να τις εξιστορώ και συγχώρεσε με φίλε μου που δεν σου είπα για τον Θεό.

Εκείνος πια βαρέθηκε να ασχολείται με μυρμήγκια και εκείνα να προσεύχονται και να του ζητούν τα ίδια, υγεία και πολυτέλεια, δύναμη και εξουσία στο όνομα του να σκοτώνουν και να αναζητούν ευδαιμονία, γι’ αυτό λοιπόν μπούχτισε και γύρισε την πλάτη ‘άσε τους να σφάζονται’ είπε με ένα δάκρυ και τότε κίνησε μακριά για άλλους γαλαξίες και ποτέ πια κανέναν δεν δημιούργησε γιατί κι αυτό το νέο είδος θα έκανε τις ίδιες μαλακίες.

Βρήκε ένα πλανήτη που φύτρωνε μόνο τσάι ψυχεδελικό, κάθισε και το έπινε σαν να ήταν νερό, έτσι κάπου θα τον βρεις στο άπειρο του γαλαξία, τριπαρισμένος να είναι και να μην δίνει σημασία, εμάς τα ανθρωπάκια πια δεν τα θυμάται και τις δικές του τις θεότητες μονάχα συλλογάται.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.