Σε κάποια άλλη διάσταση.

Στο μπαλκόνι το μυαλό μπορούσε να ξεμυτίσει ελεύθερα, ο ουρανός και οι τεράστιες συκιές, τα ψηλά καλάμια που σάλευαν στον αέρα δίναν χώρο στην σκέψη. Φανταζόμουν να μπορούσαμε εμείς οι άνθρωποι να επικοινωνούμε μέσω της συνείδησης και των ονείρων, γιατί είναι ωραίο να κάνεις έρωτα στην πραγματικότητα αλλά να γαμάς μέσα στο όνειρο κάποιου άλλου αυτό κι αν είναι μοναδικό.

Αφιερώθηκα τότε να στέλνω ενστικτωδώς ενέργεια στο κέντρο του εγκεφάλου, ένιωθα σαν να είχε ανοίξει μια πύλη, υπήρχε εκεί μια μικρή μπάλα φωτός που άνοιγε προς τα πάνω και η λάμψη της έβγαζε μια μικρή φωτίτσα σαν μικροσκοπικό ήλιο. Ύστερα η λάμψη αυτή έπαιρνε μορφές γινόταν παλάτια που στους πύργους φύτρωναν τεράστια μανιτάρια. Μανιταροπαλάτια θα έλεγε κανείς.

Ξαφνικά μεταφέρθηκα στην είσοδο ενός μανιταροπαλατιού, καθώς έμπαινα βαθύτερα μέσα από πέτρινες πόρτες, εικόνες σαν οράματα περνούσαν από μπροστά μου, μικρά κελιά με ζωάκια για εργαστήρια, αγάλματα δράκων πάνω από τις πύλες, ένα σωρό περίεργα αντικείμενα και μορφές. Το σκοτάδι μετά από κάθε πύλη όλο και βάθαινε ώσπου τελικά κάλυψε τα πάντα.

Έμοιαζε σαν να προχωρούσα στην άβυσσο, εκεί διέκρινα μια γυαλιστερή μπάλα, σαν αυτές που λένε το μέλλον οι μάγισσες. Μέσα της η μπάλα περιείχε και αυτή πυκνό σκοτάδι, μα σιγά σιγά ένας ζυγός αναδυόταν. Στην μια πλάστιγγα υπήρχε ένα ρολόϊ- χρονόμετρο ενώ στην άλλη μια παλλόμενη καρδιά, το σκοτάδι γύρω ήταν τόσο πυκνό που μπορούσες να το ακούσεις.

Αρχικά ο ζυγός έγειρε προς την μεριά του ρολογιού, ένα καταθλιπτικό ρεύμα με διαπέρασε όμως μόλις κοίταξα την καρδιά αμέσως άστραψα από φως και ελπίδα, τόσο που ο τόπος γύρω έλαμψε κι αποκαλύφθηκαν, γύρω από την μπάλα, εκατοντάδες περίεργα πλάσματα.

Το ένα είχε ανθρωπόμορφο σώμα και κεφάλι αλόγου με πορτοκαλί σπείρες στα μάτια, σήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε γύρω πάνω από το πλήθος, όλοι τους παρακολουθούσαν με προσήλωση και αγωνία την έκβαση του ζυγίσματος μέσα στην μπάλα λες και η ζωή τους εξαρτιόταν από αυτήν.

Τότε, ένα πλάσμα σαν άγιο θηλυκό που καθότανε ακριβώς πάνω από την μπάλα, με την μια της πατούσα ακουμπισμένη πάνω στο άλλο της γόνατο και μια κυανό λάμψη να εκπέμπεται από το σώμα της, με μαλλιά σαν της Κλεοπάτρας και στο πρόσωπο μια γαλήνια έκφραση ατελείωτης σοφίας, άνοιξε το ένα μάτι και κοίταξε πίσω της.

Ένα άλλο τερατάκι με τέσσερα μάτια και μια κόκκινη μπαντάνα τυλιγμένη στο πρόσωπο, ξεπετάχτηκε πάνω από το πλήθος σαν να σήμανε κίνδυνο ή καταδίωξη.

Πάνω στον σκοτεινό ουρανό εμφανίστηκαν δυο μαύρα ελικόπτερα, με το που ρίξανε τα φώτα τους όλα τα παράξενα πλάσματα εξαφανίστηκαν, στρατιώτες με στολές προσγειώθηκαν σε μια γκρίζα άχρωμη παραλία με χαλίκια. Ένας από αυτούς πήρε την μπάλα στα χέρια του, την κοίταξε για λίγο, ο ζυγός είχε εξαφανιστεί, την θέση του είχε πάρει μια διαφανή ανθρώπινη μορφή σε θέση λοτού, και 3 μικρές σφαίρες ενέργειας σαν ηλιακό σύστημα ή άτομο να βρίσκονται στο κέντρο του.

Έβαλε την μπάλα στην τσέπη του, ανέβηκαν όλοι πάνω στα ελικόπτερα και φύγανε, το σκοτάδι έπνιξε πάλι τα πάντα.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.