Το διαλέγεις η σε διαλέγει;

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Έχεις κάτσει ποτέ κάπου απόμερα, μακριά από μουσικές και φλυαρίες για να το σκεφτείς; Αν όχι, πάει να πει πως διάλεξες το φόβο. Πως κρύφτηκες αδέξια πίσω από βολικά ψέματα και πρόσκαιρα θεάματα, σάμπως και ξεχαστείς, αλλάζοντας τις μάσκες σου με τόση άνεση, που πλέον δε θυμάσαι αν τη φοράς ή σε φοράει.

Αν πάλι τόλμησες να το σκεφτείς, να ψάξεις κάτω απ’τα χαλιά τα τόσο σκονισμένα που το χρώμα τους δε βλέπεις πια, είσαι σίγουρος για αυτό που είδες; Το διάλεξες ή σε διάλεξε; Το ερώτημα είναι ρητορικό, άλυτο, ανυπόφορο. Μην το διώχνεις.

Το ξέρεις κατά βάθος, σου αρέσει να σε διαλέγει. Είναι απαλό το χάδι της εξουσίας πάνω σου, σε απαλλάσσει από ευθύνες και ενοχές και σε αφήνει κουλουριασμένο στην ασφάλεια που τόσο σε ανακουφίζει. Κατασκεύασες τη νοσταλγία, ένα συναίσθημα τόσο αντιπροσωπευτικό της ματαιότητας σου, που δε μπορούσες παρά να το αγαπήσεις. Αλήθεια πόσο φοβάσαι το μέλλον; Το μέλλον που στέκεται μπροστά σου επιβλητικό και σε κοιτάει κατάματα, σκεπασμένο με ένα μανδύα θανάτου που σου κρύβει όσα έχει να σου προσφέρει. Έτσι λοιπόν, προχωράς κοιτώντας πίσω, πίσω στις καλοντυμένες σου αναμνήσεις, πίσω στις ιστορίες που εσύ έφτιαξες και ξέρεις την αρχή τους όσο και το τέλος, πίσω στην απαρχή της ύπαρξής σου, σε αυτή την εμβρυακή στάση που τόσο πολύ σου λείπει.

Αντέχεις να το διαλέξεις; Αντέχεις την αυτοθυσία, την απομόνωση, την πίστη σε κάτι που δε βλέπεις, τη βουτιά στα βαθιά χωρίς ανάσα; Μπορείς άραγε να κολυμπήσεις στη θάλασσα που σε ταξιδεύει και ας μη σου έμαθε ποτέ κανένας πως; Μπορείς να διαχωρίσεις αυτό που είσαι με αυτό που θα ήθελες να γίνεις; Εσύ διαλέγεις αν θα το διαλέξεις ή θα σε διαλέξει. Και από αυτό δε μπορείς να κρυφτείς. Σκέψου το καθώς γυρνάς στις μουσικές και τις φλυαρίες σου, σκέψου το λίγο πριν χαθεί βουβά σαν ένα όνειρο που σε ενόχλησε και θες να το ξεχάσεις.

(Visited 214 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.