Το επόμενο βήμα

      Τόσα πολλά συναισθήματα πως να χωρέσουν σε μια στιγμή ? Τόσες λέξεις πως ν’αποφασίσω ποία είναι η κατάλληλη ? Τόσα οράματα και σκέψεις που κάποιες φορές μοιάζω χαμένος στις επιλογές .Αυτή η απροσδιόριστη προσπάθεια αποτύπωσης τους αποκτά νόημα και μετενσαρκώνεται σε εμπειρία , μια εμπειρία μυστικιστική θα έλεγα , όπου δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι έχεις αποκομίσει από αυτήν και γι’αυτόν τον λόγο την αποκαλώ έτσι διότι χωρίς προφανή αιτία σε πλημμυρίζει ενέργεια.Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονταν οι άνθρωποι λίγο μετά τον μεσαίωνα , τότε που διατυπώθηκαν οι πρώτες θεωρίες του διαφωτισμού.
      Μεγάλο ζήτημα η πρόοδος και αν η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως ,τότε η νοημοσύνη ίσως να μην αποτελεί παράγοντα της προόδου εκτός και αν η μάθηση δεν ισοδυναμεί με την τελευταία .Όπως και να’χει ένα είναι το σίγουρο πως η νοημοσύνη έχει πολλά πρόσωπα και πολλές αποχρώσεις , κάπως έτσι επιβεβαιώνεται και η ύπαρξη της διαφορετικότητας .
      Διαφορετικότητα ένας όρος που έχει γίνει ‘πιπίλα’ από τους εμψυχωτικούς-κινητήριους ομιλητές , μια ‘πιπίλα’ η οποία έχει βοηθήσει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να νιώσει ξεχωριστό σαν μονάδα. Βέβαια υπήρξαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν άτομα που αντιλήφθηκαν την μοναδικότητα μόνοι τους ή τουλάχιστον δεν αμφισβήτησαν τον λόγο ύπαρξης τους σε σχέση με τις ζωές άλλων , αναρωτιέμαι πως ξέφυγαν από την κοινή γνώμη , υποθέτω πως εκεί φαίνεται το μικρό και το μεγάλο μυαλό ανεξάρτητα από το είδος νοημοσύνης που διαθέτουν.
     Σκέψου τώρα λίγο….φαντάσου την κοινή γνώμη να σε εξυψώνει λόγω της διαφορετικότητας σου, να σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστός και παντοδύναμος , να στηρίζει την κάθε ιδέα σου κι ας είναι επιστημονικής φαντασίας , να είναι δεκτικοί σε καινοτομίες και να προωθεί την δημιουργία.Ορίστε λοιπόν ανθρωπότητα σου έδωσα οδηγίες για το επόμενο βήμα , το μόνο κακό είναι ότι οι προαναφερθέντες ομιλητές θα μείνουν χωρίς δουλεία αλλά πόσο κακό είναι στα αλήθεια αυτό ?
(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.