ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ ;;

Ξεκινάω τον προβληματισμό ξεκαθαρίζοντας πως όλα αποκτούν νόημα μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μόνο τότε υπάρχουν για εμάς. Επομένως επειδή η ψυχή δεν μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτή από εμάς ίσως και να μην υπάρχει.

Είναι πιθανό να μην είναι παρά ένα ένστικτο επιβίωσης. Άλλος ένας μηχανισμός δηλαδή του ανθρώπου για να διατηρεί τα λογικά του και να συνεχίσει να ζει. Πολλές φορές δίνουμε στον όρο ψυχή το νόημα της ζωής μας. Διαμορφώνουμε μια συνείδηση ύπαρξης και αποκτάμε ευθύνη απέναντι σε αυτήν. Αυτή ακριβώς η συνειδητοποίηση που συνιστά και την ψυχή ως έννοια μπορεί να είναι απλά η προβολή μιας πραγματικότητας που φτιάχνει ο εγκέφαλος μας. Όλα δηλαδή είναι προμελετημένα από τη φύση του ανθρώπου για να μπορεί να νιώθει πως η δημιουργία δεν είναι μάταιη και να συνεχίσει να ζει.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει είναι προφανές πως δεν υπάρχει μεταθάνατον ζωή, παράδεισος, κόλαση, μετεμψύχωση και μαλακίες. Όλα είναι επιφανειακά και απλά υπάρχουν για να υπάρχουν. οι νεκροί δεν παίζει να μας βλέπουν και οι ζωντανοί όταν πεθάνουν απλά γίνονται ένα τίποτα σαν αυτό του διαστήματος εν τέλει(αφού πρώτα γίνουν χώμα, νερό, αέρας κ.ο.κ.).
Το όλο θέμα της ανάγκης του ανθρώπου περί ύπαρξης της ψυχής βρέθηκαν κάποιοι που το διέκριναν πρώτοι να εκμεταλλευτούν(όπως συμβαίνει με όλες τις ανάγκες απλά όταν αυτές κορέστηκαν δημιούργησαν και άλλες).Και αυτό συμβαίνει χιλιάδες χρόνια, από τους πρώτους πολιτισμούς. Σήμερα βλέπουμε ανθρώπους αδύναμους, πρεζάκια της ίδιας τους της ψυχικής ατέλειας, να τρέχουν στον ιερέα για να λάβουν τη Θεία κοινωνία, όπως αρπάζει ένα μωρό το βυζί της μάνας για να φάει. Αμέσως όλα αποκτούν νόημα, ακόμα και αυτά που το μικρό αλλά φιλόδοξο μυαλό του δεν μπορεί καν να φανταστεί.
Ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει είναι να πεθάνουμε. Αλλά ίσως τότε να μην έχει σημασία. Γιαυτό…
ΒΓΕΣ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΚΛΕΦΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ…
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.