Φωλιά

 

*

   Ανακατεύομαι και χάνω την ισορροπία μου. Το δωμάτιο μοιάζει με αποθήκη ρακοσυλλέκτη. Νιώθω βυθισμένος μέσα σε μία θάλασσα από κουτιά όλων των μεγεθών που κρύβουν διάφορα χρωματιστά και σκονισμένα αντικείμενα. Αντικείμενα που δέν μπορώ να φανταστώ την χρήση τους και δέν κατανοώ την ομαδοποίησή τους. Είναι τόσα πολλά που αγχώνομαι μόνο και μόνο με την ύπαρξη τους. Πώς γίνεται να διαχειριστεί κανείς μια κατάσταση τόσο χαοτική. Ίσως να θεωρήσει ότι όλα είναι πολύτιμα και σημαντικά. Μπορεί να σκεφτεί πως είναι ένα συμπληρωματικό κομμάτι του εαυτού . Έτσι μάλλον θα καταφέρει να νιώσει οικία μέσα σε εναν κόσμο που καθημερινά διεκδικεί όλο και περισσότερα. Ένα πλήθος ιδιοκτητών που νομίζουν ότι τους ανήκει το σύμπαν. Σώματα που βρίσκουν ευκαιρία να κινηθούν ευέλικτα μέσα στην αδρανή μάζα. Άπληστα ερπετόμορφα υποκείμενα έχουν καταλάβει τις μάζες και τις χειραγωγούν, αποφασίζουν και δημαγωγούν. Έρπονται στους δρόμους της πόλης και αφήνουν τα ίχνη τους στην άσφαλτο.
Το δωμάτιο είναι ένα χάος, χρειάζεται οργάνωση.

*

   Μπορείς να ανακαλύψεις τον κόσμο μέσα από μία οθόνη; Σίγουρα δεν θα είναι ο πραγματικός όσο και αν σε ξεγελάει ο όγκος και τα χρώματά του. Η πραγματικότητα βρίσκεται στο κατώφλι για να μπορέσεις να την συλλάβεις. Από την μία πλευρά είναι η φωλιά σου και από την άλλη βρίσκεται ο κόσμος.

*

   Νομίζω το βρήκα. Πλέον όλα φαντάζουν απλά και γνώριμα. Κανένας λόγος για αλλαγή δεν υπάρχει. Βυθίζομαι στις συνήθειες που ο ίδιος επέλεξα. Χρεώνω το πρόβλημα σε ένα φανταστικό υποκείμενο και ξεμπερδεύω. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο δέν θα έχω ποτέ μπλεξίματα. Είμαι σε θέση να κινηθώ ανα πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Κάθε μέρα το υποκείμενο και οι δράσεις του βρίσκονται όλο και πιο πίσω στον χρόνο. Ξεθωριάζουν και χάνονται μες το δωμάτιο όπως οι φωτογραφίες.
                                                                                *
(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.